nyitolap-forgato

„Az alkotásban végre az önkifejezésé a fő szerep.”

December elején egy csütörtök délután az iskolai könyvtárban megnyílt dr. Horváth Györgyi, iskolánk pszichológusának kiállítása. Kedves kollégánk örömmel vállalta, hogy egy mindeddig számunkra ismeretlen oldalát tárja elénk, megmutassa festményeit és zománcait, melyeket eddig önmaga kedvére készített.

Az ötlet és szándék, hogy minden iskolánkba járónak esztétikai élményt szerezzünk egy másik elképzelést is segített megvalósítani. A kiállítást példaként szerettünk volna a diákok elé állítani; megmutatni nekik, hogy a festészet vagy tágabb értelemben a művészet, az ő életüknek is segítő elemévé vállhat. Lehet egy másfajta megoldás az őket érő stressz feldolgozásához, nemcsak az, amit a kortárscsoportoknál láthatnak.

Erről az érzésről kollégám megnyitóra összegyűjtött gondolatai nagyon kifejezőek: „… a szakmámban a másik emberre figyelés a fő feladat, itt pedig az önmagamra figyelés. Amíg ott főleg befogadó vagyok, addig itt kiadhatom, ami bennem van. Az önkifejezés nagyban segíti a lelki regenerációmat, harmóniámat, amire a szakmám hatékony műveléséhez is szükség van. … Mindig elámulok, hogy mekkora önismereti kincsesbánya! A gyönyörű színek bűvkörében szinte öntudatlanul beleolvadni a képalkotásba. Szerencsés vagyok, hogy ezt átélhetem.”

 

A megnyitóról:

A kiállítás megnyitóján sok érdeklődő volt jelen az iskolából és Györgyi ismeretségi köréből is. Azóta több osztály és sok kolléga jött be a könyvtárba, hogy megnézze a kiállítást.

A kiállítás tanév végéig várja a látogatókat. Külső érdeklődők számára előre egyeztetett időpontban látogatható. 

Címkék:

A kommentek levannak zárva.