egyeb

A koronavírus miatti új munkarend bevezetése

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!
A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött. (“A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben” című 1102/2020 számú határozat.)
Ez azt jelenti, hogy 2020. március 16-ától, hétfőtől a tanítást tantermen kívüli, digitális munkarendben szervezzük meg. Ebben az új munkarendben a tanulóknak tilos az intézményt oktatási céllal látogatni. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése, vagyis az értékelés, osztályozás a pedagógusok és a tanulók online vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik. Ennek részleteiről a megszokott kommunikációs eszközeinken keresztül (e-Kréta, iskolai honlap, intézményi Facebook-oldal) folyamatosan tájékoztatást fogunk adni.
Kérjük, hogy a következő napokban főként az e-Kréta „Üzenet” felületét kövessék, kövessétek figyelemmel, a szaktanárok elsődlegesen ezen keresztül fognak csoportjaik tanulóival egyeztetni a továbbiakról a digitális tanítással kapcsolatban. Fontos, hogy a tanulók rendelkezzenek az otthoni tanuláshoz a tankönyveikkel, füzeteikkel, ezért 2020. március 16-án, hétfőn és 17-én, kedden 8:00 és 13:00 között bejöhetnek egyénileg az iskolába, ha bent maradt valamilyen taneszközük, könyvük, vagy egyéb fontos személyes tárgyuk.
Mindannyiunk számára fontos, egyben közös érdekünk, hogy a tanévet be tudjuk fejezni, le tudjuk zárni a megváltozott körülmények között is. Ezért kérünk mindenkit az együttműködő, egymást támogató, segítő, türelmes, felelősségteljes hozzáállásra. Az előttünk álló időszak nem tanítási szünet, hanem a tanév része, így szükséges, hogy a konkrét tanulási feladatokat mindenki folyamatosan, igényesen, képességeinek megfelelő színvonalon elvégezze.
Abban az esetben, ha a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet huzamosabban fennmarad, az érettségi vizsgákkal kapcsolatban további részletes tájékoztatást ad ki a Kormány. Jelenleg úgy vélik – és mi is ezt reméljük –, hogy az erre történő felkészítés ebben a munkarendben is eredményes lehet és a vizsgák megszervezése is megoldható.
Bízunk benne, hogy ez az új, szokatlan, sok szempontból ismeretlen digitális munkarend is hatékony tanulást és jó tanulói eredményeket fog eredményezni. Ennél is fontosabb azonban az egészségünk védelme, ezért kérjük azt is, hogy figyeljünk valamennyien egymásra, magunkra, próbáljuk meg elkerülni a magas kockázatú helyeket, tartsuk be a hivatalos, egészségügyi ajánlásokat, hivatalos szabályokat.

Boros Tamás
intézményvezető

 
 
 

A kommentek levannak zárva.