nyitolap-forgato

Corvinosok a GENERAL ELECTRIC-ben

2018. május 25-én egy napra négy fős kis csapatunk az Abacusan-GE VándoRobot Program zárórendezvényére volt hivatalos az ország különböző városaiból érkező hét másik iskola programozóival együtt. Így a 10.a-s Bakos Máté, Dobrocsi Kornél és Váradi Róbert és a 9.c-s Burányi Balázs, valamint kísérőnk Lia néni egy teljes munkanapot tölthetett a General Electric Váci úti székházában.

 

A beléptetési procedúra után egy konferenciateremben találkoztunk az általános és középiskolás diákokkal, akik ugyanúgy, mint mi, ebben a tanévben 10 héten át programozhatták a kölcsön kapott japán ArTec robotokat. Először a vendéglátónk, a General Elecrtic képviselője köszöntött bennünket, és elmondta, hogy örömmel szponzorálták és követték végig a tanév során a munkánkat. Ezután az Abacusan Stúdió munkatársai mutatták be prezentációjukat az országjáró VándoRobot programról. Jó volt viszont látni pár képben a mi Mátyás VándoRobot királyunkat is.

 

A nap fő programja egy robot építő verseny volt. Nagy meglepetésünkre egy külön asztalnál felnőttekből álló csapat foglalt helyet. Kiderült, hogy ők a GE munkatársai, akik ugyan még soha nem programoztak ArTec robotokat, de szívesen beszálltak a játékos projektzáró versenybe.

 

Minden csapat asztalán elő voltak készítve az építéshez szükséges alkatrészek és egy laptop, amin a robot programját kellett megírnunk. A terem közepén, egy hatalmas asztalon több doboznyi építőelem volt felhalmozva, amiből tetszés szerint lehetett válogatni a saját munkánkhoz. Érdekes feladatokat vártak ránk. Nekünk egy robot Vukot kellett összerakni és megépíteni és hozzá a képzeletbeli tájat is.

 

Míg Robi és Kornél a róka robotot szerelte össze és írta meg a programját úgy, hogy nyomógombokkal irányítva képes legyen eljutni egy kacskaringós útvonalon az erdőtől a tóig. Közben érzékelnie kellett azt, ha a Simabőrű házának közelébe ért. Ekkor fény- és hangjelzést adva riadtan távolodni kellett a háztól, majd kikerülve azt, folytatni kellett az útját.

 

Eközben Máté és Balázs „káprázatos” tájat varázsolt az építőkockákból. Ligetes erdőt, tavat tündérrózsával, barlangot csobogó vízeséssel, virágzó rétet rajta legelésző tehénkével, no és Simabőrű házát előtte kerítéssel. Az élethű Simabőrű fején még zöld vadászkalap is volt, és kezében egy csőre töltött puska.

 

Amikor mindenki elkészült, a produkciók bemutatása következett. Tanulságos volt látni a többi csoport alkotásait is. Boldogan vettük át a legélethűbb robotért járó oklevelet és a jutalmakat.

A közös fotózás után csoportképeket készítettünk kezünkben a robotokkal.

Címkék:

A kommentek levannak zárva.