besorolatlan

ECDL tájékoztató

Kedves Corvinosok, Tisztelt Szülők!

Iskolánkban néhány éve ECDL vizsgaközpont működik. De mi is az az ECDL?

ECDL: Európai Számítógép-használói Jogosítvány – European Computer Driving Licence.

Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni.

Az ECDL megbízható (a PC használatához szükséges valamennyi ismeretet garantálja), egyszerű (konkrét követelményrendszere van, moduláris formája számos előnyt jelent), minőség-orientált (az EU által támogatott, és a nemzetközi ECDL Alapítvány által felügyelt vizsgarendszer). Az ECDL előnyt jelent mind a munkavállalók és munkáltatók, mind pedig a munkanélküliek, illetve pályakezdők számára. Nem véletlen, hogy hazánkban 2010. áprilisig mintegy 365 ezren regisztráltatták magukat, és 235 ezren pedig már a bizonyítványt is megszerezték.

Ezeken túlmenően nagyon fontos (és statisztikailag igazolható), hogy az ECDL tananyag és a középszintű informatika érettségi anyaga között igen nagy átfedés van, tehát az ECDL tanfolyam elvégzése nagy mértékben segíti, könnyíti a sikeres érettségi vizsgát (a vizsgabizonyítványt a regisztrációs díj befizetése után megkaphatja az, aki jelesre érettségizett informatikából, azonban ez az érdemjegy sajnos igen ritka; inkább az a jellemző, hogy az ECDL tanfolyam látogatása járul hozzá a sikeresebb érettségi vizsgához).

További előny, hogy a tanfolyam és a vizsga is ismerős környezetben, ismerős vizsgabiztosoknál történik, sőt, a sikeres vizsga letételét az osztályban tanító szaktanárok többsége egy-egy jeles osztályzattal is honorálja.

A hét modulos, 120 órás tanfolyam ősszel indul és a tanév végéig be is fejeződik, díja igen kedvező, a piaci ár fele ? harmada, csak 48 000 Ft (részletfizetési kedvezmény megoldható). Ehhez jön hozzá 7 500 Ft egyszeri regisztrációs díj és vizsgánként 2 200 Ft vizsgadíj.

Jelenleg az alábbi felsőoktatási intézményekben veszik figyelembe az ECDL bizonyítványt úgy, hogy az alapozó informatika tantárgyak esetén felmentést adnak óralátogatás és vizsga alól, illetve az informatikai képzés bizonyos tantárgyai alól; esetleg szaktól, szakiránytól függően plusz kreditpontszám kapható (ez a kör folyamatosan bővül!):

Általános Vállalkozási Főiskola, Budapest; BGF Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar, Zalaegerszeg; BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar; BMF Keleti Károly Gazdasági Főiskolai Kar; Budapesti Corvinus Egyetem; Debreceni Egyetem Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar; Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar; Dunaújvárosi Főiskola; Eötvös József Főiskola Pedagógiai Fakultás; Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Kar; Nemzetközi Üzleti Főiskola; Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar; Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Főiskolai Kar; Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar; Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar; Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar; Rendőrtiszti Főiskola; Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar; Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar; Szegedi Tudományegyetem Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar; Szent István Egyetem Egészségtudományi és Környezetegészségügyi Intézet; Szent István Egyetem Gazdasági- és Társadalomtudományi Kar Vezető- és Továbbképző Intézet; Szent István Egyetem Pedagógiai Kar, Szarvas; Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaság-tudományi Kar.

Néhány budapesti, ECDL bizonyítványt támogató és elismerő munkáltató:

Belváros-Lipótváros Polgármesteri Hivatal, Budapest Főváros XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala, Józsefvárosi Önkormányzat, Soroksár Polgármesteri Hivatal, XX. ker. Okmányhivatal, XX. ker. Polgármesteri Hivatal, Belügyminisztérium, Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, Honvédelmi Minisztérium/Hadügyminisztérium, Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, Szociális és Munkaügyi Minisztérium, BKV Zrt., Budapest Rendőr-Főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály, Hungexpo Zrt., Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete, Magyar Bányászati és Földtani Hivatal, Magyar Energia Hivatal, Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, Magyar Szabadalmi Hivatal, MOL NyRt., Országos Rádió és Televízió Testület Iroda, Pest Megyei Közlekedési Felügyelet (Nemzeti Közlekedési Hatóság), Pesti Központi Kerületi Bíróság, Polgári Légiközlekedési Hatóság, Soroksár Egészségügyi Intézmények, Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ, Vám- és Pénzügyőrség, Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Aranytíz Művelődési Központ, ATEV Rt., Budapest Fővárosi Levéltára, Budapesti Művelődési Központ, Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet, FŐKEFE Kht., Fővárosi Gázművek Zrt., Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., Intergomb Kft., Luther Kiadó, MASCO Biztonságtechnikai és Nyílászáró Automatizálási Kereskedelmi Kft., MetTech Meteorológiai eszközgyártó és forgalmazó Bt., MH Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ, ModusLink Magyarország Csomagolási Kft., Nagy Imre Általános Művelődési Központ, Országos Gyógyszerészeti Intézet, Országos Műszaki Múzeum, Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum, Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, Richter Gedeon Nyrt., Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft., Synergon Rt., Szent Imre Kórház, Temi Fővárosi Művelődési Háza, TEVA Magyarország Zrt., Túri és Társa Ügyvédi Iroda, Új Praxis Kf.

Végül, de nem utolsósorban: szülőket, testvéreket, rokonokat, barátokat is szívesen látunk, ugyanolyan anyagi feltételekkel, mint a diákjainkat!

Sok szeretettel várunk minden kedves jelentkezőt!

Üdvözlettel az ECDL Vizsgaközpont nevében:

  Czicze Róbertné                                           Nagy Péter

Címkék:

A kommentek levannak zárva.