egyeb

Elmaradt oltások felvételének lehetősége

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

 

Az alábbiakban továbbítom az oltócsoport iskolánkra vonatkozó információit tartalmazó levelét.

 

„Tájékoztatom Önöket, hogy a 12-18 éves korosztály számára, elsősorban az augusztus, szeptember, valamint október hónapokban lebonyolított iskolai kampányoltás során második oltást nem kapott gyermekek számára 2021. november 16-án, kedden 10.30 és 12.30 biztosítjuk az elmaradt oltások felvételének lehetőségét. Ezen a napon a koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről szóló 599/201. (X.28.) Kormányrendeletben foglaltakra tekintettel továbbra is biztosítjuk a pedagógusok számára is mind az első, mind a második, mind pedig a harmadik oltások felvételének lehetőségét.

Az oltások felvételéhez minden esetben – így a második oltás esetén is – elengedhetetlen, hogy a diáknál legyen az aláírt, kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozat, valamint második oltás esetén az első oltáskor kapott oltási igazolás. A pedagógusok oltásához szintén szükséges a kitöltött hozzájáruló nyilatkozat, valamint az esetleges korábbi oltások alkalmával kapott oltási igazolás megléte.

Tájékoztatom továbbá Önöket, hogy a jelenlegi eljárásrend alapján a 18. életévet betöltött személyek kaphatnak harmadik oltást.

A megfelelő oltóanyag-allokáció érdekében az oltandók számának előzetes felméréséhez kérem, hogy 2021. november 8., hétfőn 16 óráig jelezzék a tanulók, illetve az iskolai dolgozók oltakozási szándékukat a titkárságon.

Felhívom figyelmüket, hogy az iskolai oltási kampány keretében kizárólag Pfizer oltóanyagot biztosítunk mind a diákok, mind a pedagógusok oltásához, így amennyiben valamely pedagógus eltérő oltóanyaggal kíván oltakozni, úgy kérem, hogy tájékozódjon az EESZT felületén folyamatosan elérhető időpontfoglalás lehetőségéről.

Végezetül tájékoztatom Önöket arról is, hogy a korábbi tájékoztatásunkban foglalt időponttól eltérően 2021. december 9-i, csütörtöki napon kerül sor az idei utolsó iskolai oltási nap lebonyolítására, elsősorban a diákok számára a második oltás biztosítása céljából.

Együttműködését köszönjük.

Tisztelettel,

dr. Sára Botond

Fővárosi Oltási Munkacsoport vezetője”

 

Boros Tamás intézményvezető

A kommentek levannak zárva.