Testvériskola

Ludwigsburg

Iskolánk 1990 óta a németországi Carl-Schaefer-Schule testvériskolája.  Az intézmény Ludwigsburgban található, ahova minden évben ellátogatnak diákjaink. A németek mindig szeretettel és gazdag programmal várnak minket, amit mi igyekszünk hasonló vendéglátással viszonozni. Elmaradhatatlan esemény a két iskola közti sportmérkőzés, sosem felejtjük el lejátszani. A helyi nevezetességek megtekintése mellett izgalmas kirándulásokat teszünk, melyek során gyönyörű tájakat, híres múzeumokat láthatunk.

2009. májusában ünnepeltük a német-magyar partnerkapcsolatunk 20. évfordulóját. Erre a jubileumra hónapokkal előtte készültünk, így május 16-18-ig valóban minden megtervezett programunk jól sikerült.

Hogyan zajlott az ünnepség?

Iskolánk aulájában tabló-kiállítást rendeztünk, amely képekben számolt be a 20 éve történő csereutazásokról. – Évente 1994-től 15 magyar diák és 40 német diák jutott páratlan kulturális élményekhez.
A két iskola volt és jelenlegi igazgatói és tanárai Bécsben töltöttek el egy szép napot, majd szárnyashajóval jöttek Budapestre. Ez a program lehetővé tette, hogy további elképzeléseikről egyeztessenek és további célokat tűzzenek ki. Vasárnap, 17-én egy csodálatos esti sétahajó úton győződhettek meg vendégeink Budapest esti hangulatáról. Hétfőn az iskola könyvtárában folytatódott az ünnepségsorozat.

A német és a magyar iskola vezetősége méltatta az elvégzett eredményes munkát. Ezután rövid filmek segítségével emlékeztünk arra a számtalan szép élményre, sok színvonalas projektre, amit a 20 év alatt elvégeztünk és életre szóló barátságokat építettünk ki. Ezt követően diákjaink szép kultúrműsorral színesítették az ünnepünket. Délután a XVI. Polgármesteri hivatalban Kovács alpolgármester Úr fogadta a német és a magyar delegációt. Sok érdekes információt hallottunk kerületünkről és az itt folyó oktatásról, valamint a német nyelv tanításáról. Ez a látogatás nagyon kellemes hangulatban zajlott. Ez az ünnepségsorozat nem jöhetett volna létre, ha a XVI. kerület Önkormányzata- Sportbizottsága és az Alpolgármester úr nem támogatta volna ünnepségsorozatunkat bőkezűen.

Ezúton is hálásan köszönjük támogatásukat.