egyeb

Gólyahét 2021

A „Corvin Gimnázium méltán híres a hagyományairól”… hallottuk már, mielőtt a diákjai lettünk. A hagyományok részese lenni azonban egészen más, különleges érzés.

Az új diákoknak -mint minden évben-, most is a Gólyahét jelentette „Corvinossá” válásuk mérföldkövét. Ez a kihívás most ránk várt. Különböző feladatokat kellett teljesítenünk, versengve a többi osztállyal. Már a hét elején egy vicces feladattal kezdődött a kihívások sora, amikor különböző rajzfilmek szereplőinek kellett beöltöznünk. Kezdetben nem dobott fel, hogy rákollókkal a fejemen díszelegjek… Ám, mivel mindenki benne volt, poén lett belőle, jókat nevettünk egymáson, magunkon.

Ezután következett a csapatvetélkedő, a harcok-harca,  amikor minden egyes osztály igyekezett a lehető legjobban teljesíteni a nehezebbnél-nehezebb feladatokat, és legyőzni ellenfeleiket . Az igazi megmérettetés csak kedden következett, amikor mind a négy osztálynak egy-egy előadást kellett bemutatnia a nagy tömeg és az őket értékelő nyolc zsűritag előtt. A 9.A osztály orosz témájú, hangulatos előadásával erős kezdést biztosított az előadássorozatnak, amit végül a 9.D osztály egy különleges japán műsorral zárt le.

Hogyan is lehetne résztvevőként szavakba foglalni mindezt? Az előadás előtti utolsó pillanat izgalmát, amikor tudod, hogy te következel és a szíved egyre szaporábban kezd verni, de te próbálsz lazának látszani, miközben a nyugalom szó szinonimáit  ismételgetnéd magadban, de nem jut eszedbe egy sem. Végül a siker, a taps egészen eufórikus állapotba juttat. Erről nem elég könyvekben olvasni, ezt át kell élni.   

Végül elérkeztünk a Gólyahét  fénypontjához, a verseny eredményhirdetéséhez.  A  friss diákok ebben az évben is bebizonyították, hogy milyen sokra képesek és, hogy mennyire fontos a csapatszellem.  Mindegyik produkció egytől-egyig csodálatos volt és látszott rajtuk, hogy mennyi munka és tervezés áll mögöttük. Idén a humán tagozatos osztály emelkedett ki leginkább teljesítményével, ezzel megnyerve a versenyt. Az eredményhirdetés és a díjak kiosztása után, pedig nem más következett, mint az apródavatás. Ezen a jeles eseményen, ahol maga Mátyás király is részt vett,  új diákokként igazi „Corvinossá” váltunk, miközben letettük  apródeskünket.

Úgy gondolom, ennek az időszaknak az érzései, emlékei még jóideig kavarognak majd bennünk. És ez még csak a kezdet! Mi lesz még itt az érettségiig…?!

 

Szabó Balázs 9.D

A kommentek levannak zárva.