iskolai rendezvények

“Gólyákból apródok” Corvin gólyavetélkedő 2015

Mint minden évben, így most is megrendezésre került a gólyavetélkedő, amit a tizedik évfolyamba járó osztályok szerveztek meg a kilencedikesek számára.

A nap azzal kezdődött, hogy a gólyák, vagyis a kilencedikes diákok különböző mesterségeknek öltöztek be. A folyosókon találkozhattunk szakácsokkal, kertészekkel, kőművesekkel, illetve kukásokkal, vagy szebben mondva köztisztaságért felelős alkalmazottakkal. A jelmezek elkészítését kreatívan oldották meg, ám sajnálatunkra voltak, néhányan, akik nem vették komolyan a feladatot, és nem viseltek a szakmának megfelelő öltözetet.

A délután folyamán a kilencedik évfolyam négy osztályát négy-négy csoportra bontottuk, és szétosztottuk a tizedikes osztályok között. A csapatoknak különböző ügyességi, műveltségi, zenei és teljesen kötetlen, vagy inkább besorolhatatlan feladványokat kellett megoldaniuk. Volt sminkelés, zenefelismerő, csoportos karaoke, sőt, még “nassolós” feladat is. Az utóbbinak nagyon örültek a diákok, ugyanis gofrit kellett elfogyasztaniuk, amit nutellával és tejszínhabbal tálaltak a szervezők. Igaz, kézzel nem nyúlhattak az ételhez, de ennek ellenére hamar megették az édességet. Az osztályok jól teljesítettek a vetélkedőn, azonban nem lazíthattak sokáig, ugyanis még várt rájuk a gólyabál.

A gólyabáli osztályprodukciókban minden osztály feldolgozott egy mesét – Aladin, Jégkorszak, Spongya Bob és Hupikék törpikék. Az előadások jól sikerültek, a közönség élvezte a műsorszámokat.

A zsűri az eredményhirdetést pár nappal később tartotta meg. Az iskola igazgatója elmondta a véleményét a vetélkedőről és a bálról, majd bejelentette, hogy a 9.d osztály érte el a legmagasabb pontszámot. Senki sem kesergett, mert kiderült, hogy mindegyik osztály kap egy-egy tortát a sikeres helytállásért. Mielőtt elfogyaszthatták volna az édességet, egy felsőbb évfolyamba járó diák után el kellett mondaniuk az esküt. Ezt követően a Corvin Mátyás Gimnázium apródjai lettek. Jövőre ők rendezhetik meg a következő kilencedikes osztályoknak ezeket az eseményeket, és reméljük, hogy a leendő gólyák is eredményesen fogják végrehajtani a nekik szánt feladatokat.

Heindl Dóra

10.c osztály

Nagyon köszönjük a Szamóca cukrászdának, hogy támogatták a gólyavetélkedő díjazását, jutalmazását!

A kommentek levannak zárva.