egyeb

Gyászhír Elhunyt Varga Lászlóné, Gabi néni

Fájdalommal tudatjuk mindenkivel, hogy életének 91. évében elhunyt Varga Lászlóné, Gabi néni, iskolánk volt tanára.
 
1931-ben pedagóguscsaládban született Gyulán. Édesapja Implom József iskolaigazgató, ismert nyelvész volt, emlékére hozták létre az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyt.
Gyulán érettségizett, majd a Szegedi Tudományegyetem magyar-francia szakán kezdte meg tanulmányait. A francia szak megszüntetése után orosz szakos tanárként szerzett diplomát.
1955-től  tanított a Corvin Mátyás Gimnáziumban orosz nyelvet, majd 1963 és 1987 között igazgatóhelyettesként dolgozott iskolánkban.
Gabi néni nemcsak az 1982-ben elnyert Kiváló Pedagógus cím miatt volt kiváló pedagógus. Volt tanítványai az érettségi után is rendszeresen keresték fel, osztálytalálkozókon ma is kivétel nélkül szeretettel idézik föl emlékét.
Humánus magatartása, embersége és szakmaisága nemcsak tanítványai, de mindenkori kollégái között is példaképpé tették. Életét szentelte a tanításnak és a Corvinnak.
1988-as nyugdíjba vonulása után sem szakadt meg kapcsolata az iskolával, tovább tanított, majd rendszeres résztvevője, segítője volt rendezvényeinknek. Az 1992-es jubileumi év alkalmából kitartó munkával gyűjtötte össze, és rendezte az iskola 60 éves történetére vonatkozó adatokat. Iskolai dolgozók generációinak gyermekei, unokái hallgathatták kedves Mikulás-napi verseit. Utolsó éveiben is szívesen beszélt a Corvinban töltött négy évtizedről, emlékeiről.
 
Kedves Gabi néni! Búcsúzunk tőled, köszönünk mindent!

A kommentek levannak zárva.