Szebi Buenos Airesben

Szebi Buenos Airesben

            Az ELTE-BTK történelem-levéltár szakirányos hallgatójaként 2010 nyarán szereztem tudomást róla, hogy a Buenos Aires-i magyar könyvtár –a világon szinte teljes mértékben egyedülálló- emigrációs gyűjteménye elkeserítő helyzetben, elfeledve, és széthullástól veszélyeztetve áll „a világ végén”. 2012-ben először személyesen látogattam három hétre Argentínába, ekkor igyekeztem teljesen privátilag besegíteni Haynalné Kesserű Zsuzsánna könyvtárvezető asszonynak. Hazatértem után minden … Olvasson tovább ?

Olvasson tovább »

Herczeg Nándor Kiállítás

Szubjektív beszámoló kedvenc rajztanárunk, Herceg Nándor kiállításáról A terembe belépve elaléltam. Színek és formák mindenhol! Gyönyörű. Ránéztem egy képre, és közelebb léptem, megszemléltem. Minden egyes ecsetvonás, minden görbe igazi remekmű. Az embert elkápráztatja az a művészet, amit rajztanárunk a vászonra vitt. A színek aránya, perspektíva, kompozíció, egyszerűen gyönyörű. Nem lehet betelni három perces nézegetéssel. Ott … Olvasson tovább ?

Olvasson tovább »

Dombóvári Dávid – HDH IAA. Íjász Európa Bajnokság

Dombóvári Dávid 13.A osztályos tanuló a Kőszegen 2011. 09.13.-19.-ig tartó  HDH IAA. Íjász Európa Bajnokságonmásodik helyezést ért el A rendezvényen 10 nemzet sportolói vettek részt. A szülők és az egyesület nevében köszönet az iskola tanárainak hozzáállásáért, mellyel segítették Dávidot, ennek a szép eredménynek az elérésében. Hagyományos Íjászok Világ Fesztiválja 2008. október elsején zárult a Koreai … Olvasson tovább ?

Olvasson tovább »

Tímár István

Tímár István 1954-58-ig iskolánk tanulója volt. Kétszeres VB, háromszoros EB győztes és olimpiai ezüst érmes.

Olvasson tovább »

Domonkos Anna

Domonkos Anna evezős 1955-59-ig volt iskolánk tanulója. Kétszeres EB bronzérmes.

Olvasson tovább »