egyeb

Járványügyi információk

Tisztelt Szülők!

 

Szeptember 1-jén elkezdődik az új tanév. A kialakult járványügyi helyzet miatt nehezen jósolható meg, hogyan is zajlanak majd az elkövetkező hónapok. Ami biztos: tanárok, szülők és tanulók együttműködésére lesz szükség ahhoz, hogy az iskolai munka minél hatékonyabban és biztonságosabban folyhasson majd.

Az iskolában a nyári szünet folyamán többször is alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő nagytakarítást végeztünk. A nagytakarítás során a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását vettük figyelembe.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Operatív Törzzsel együttműködve járványügyi intézkedési tervet dolgozott ki és juttatott el minden iskolába. A Corvin Mátyás Gimnázium saját járványügyi intézkedései megfogalmazásakor most és a későbbiekben is mindenben ezt az intézkedési tervet követik. Az iskolai intézkedéseket az első tanítási napon részletesen ismertetjük a tanulókkal. A következőkben a legfontosabbakra hívom fel figyelmüket.

Kérjük a szülők segítségét abban, hogy az iskolát kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogassa. Ha az iskolában merül fel a fertőzésgyanú, akkor az iskolaorvos mellett természetesen a szülőt is azonnal értesítjük. Arra is kérjük Önöket, hogy bármilyen betegséggel is tartózkodott otthon a tanuló, már az első napon hozza magával orvosi igazolását.

Az iskola területén több helyen (bejárat, étkező stb.) és a tantermekben is kézfertőtlenítőket helyeztünk el. A tanítási órák alatt a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező, míg a folyosókon, közösségi tereken a maszk viselése javasolt. Kérjük, hogy a tanulóknál minden esetben legyen saját maszk.

A fentieken túl természetesen más szabályokat is igyekszünk betartani. Az elmúlt tanévben a védekezés fő eszköze – a digitális tanításra való áttéréssel – az elzárkózás volt. Ebben a tanévben – minden valószínűség szerint – meg kell tanulnunk együtt élni a járvánnyal. Mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében be kell tartanunk a legfontosabb szabályokat az iskolán kívüli és az iskolai életben is. Sok múlik egyéni felelősségünkön, magatartásunkon. Figyeljünk magunkra, figyeljünk egymásra!

Kérjük a szülőket, tanulókat, hogy a kialakult helyzetben fokozottan figyeljünk az egymással való kommunikációra is. Bármilyen kérdés vagy probléma vetődik fel, igyekezzünk azt osztályfőnökkel, iskolavezetéssel, szülőtárssal nyugodtan és elfogulatlanul megbeszélni.

 

Köszönjük az együttműködést! A sikeres és biztonságos tanévben bízva,

 

Boros Tamás  intézményvezető                                                                                                                                   

Gritsch Judit az iskolai szülői munkaközösség vezetője

A kommentek levannak zárva.