versenyek

“Kalandos Szurikáták” a dobogón

Egy korábbi bejegyzésből már értesülhettetek arról, hogy Gőghné Béres Katalin és osztálya a „Kalandos Szurikáták” a Stiefel Tudományos Kaland pályázaton a Légroppantó és az Űrolimpikon fizika kísérleteikkel a zsűri- és a közönségszavazatok alapján a III. helyezést ért el.

Most Szászi Gitti 11. b osztályos tanuló beszámolóját olvashatjátok a díjátadóról. Jó szórakozást!

Kalandos szurikáták a dobogón

 Tavaly indultunk az osztállyal egy fizika versenyen. Ennek két fordulója volt és ezeket összesítve harmadik helyezést értünk el a Stiefel Tudományos Kaland pályázatán.

 

 

 

 

 

A díjátadó 2015. szeptember 25-én volt megtartva az Eötvös Loránd Tudomány Egyetemen a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében. Fantasztikus élmény volt, hogy egy ilyen helyen vehettük át a nyereményünket. Maga a rendezvény az ELTE ásványtár részlegében volt, minden meseszépen ragyogott körülöttünk és mielőtt elkezdődött volna a rendezvény megtekinthettük ezt a csodás gyűjteményt.

Velünk együtt ott volt az első és a második helyezett is természetesen, ráadásul még egy résztvevő osztály is, akik bár nem nyertek, szerették volna látni az ünnepséget. Mindenki nagyon barátságos és közvetlen volt. Bemutatták a versenyre beküldött videóinkat és elmondták mi tetszett nekik benne, mi fogta meg őket. Aztán egyenként kihívtak minket, hogy átadják a névre szóló okleveleinket és a nyereményünket, ami egy vízzel működő, okos telefonnal irányítható kisautó, az i-H2GO.

Elmondták, hogy a pályázat célja, hogy a gyerekek jobban megkedvelhessék a fizikát és jövőre is mindenképpen megrendezik. Úgy remélik, most kicsit híre ment a versenynek és több résztvevő jön majd, de elsőnek elégedettek voltak a tavalyi huszonhat vetélkedő osztállyal is. Egyaránt felkértek minket is, hogy mondjuk el véleményünket milyen volt elkészíteni a kísérleteket. Erről Bereczki Kitti nyilatkozott az osztály nevében. Határozottan, tömören és szépen megfogalmazva beszélt mindenről.

A díjátadó befejezése után megvendégeltek minket isteni szendvicsekkel, süteményekkel és sok különböző finom itallal.

Én okvetlen indulnék megint, mert vicces és összetartást igénylő munka volt elkészíteni a videókat. Mindenkinek megvolt a maga feladata. Gyenge Zsanett volt az operatőrünk, Kupics Zsófi vágta össze a videókat, mi pedig a többiekkel igyekeztünk elkészíteni minden kelléket és élvezettel végrehajtani a kísérleteket. Persze nem sikerült volna így, ha Kati néni és Laci bácsi nem segítenek, terelgetnek minket annyit.

 

 

 

 

 

 

 

A kísérletek a következő linkeken megtekinthetők:

1.Légroppantó

2. Űrolimpikon

Címkék:

A kommentek levannak zárva.