nyitolap-forgato

Pályaválasztási projekt a 11.c osztályban

Az elégedett, kiegyensúlyozott élet egyik alapvető feltétele, hogy olyan munkánk legyen, amelyben kiteljesedhetünk, amelynek végzése nem teher, hanem örömforrás.

Viszont mindannyian tudjuk, milyen nehéz megtalálni a számunkra megfelelő hivatást. Az iskolában évről-évre tapasztaljuk, mekkora tanácstalanság és bizonytalanság jellemzi a továbbtanulással kapcsolatos döntéseket.

A 11. c osztály pályaválasztási projektje ebben a nem könnyű és hosszú távon ható folyamatban próbált segítséget nyújtani az érdeklődő diákoknak.

A résztvevők önálló és iskolai előkészítő feladatokat követően érdeklődési körüknek megfelelően különféle szakterületeken működő cégekhez, intézményekhez látogattak el. Az ottani segítőink foglalkoztak a diákjainkkal, bemutatták a céget, meséltek a tevékenységükről, projektjeikről, az adott szakterületen jellemző elvárásokról, betekintést engedtek a kulisszák mögé. Hiteles tanácsokkal, információkkal látták el a gyerekeket, megválaszolták a kérdéseiket, mindent megtettek azért, hogy a gyerkekeknek rálátása legyen az adott szakterületre, elősegítve ezzel jövőbeni boldogulásukat.

A diákok az alábbi helyeket keresték fel:

Fővárosi Törvényszék (jog)

KGB Stúdió (média)

Trenkwalder Kft. (emberi erőforrások)

Itron Kft. (mérnök)

Waters Research Company (természettudomáynos kutatás-fejlesztés)

Hello Event Kft. (rendezvényszervezés)

Hotel President (vendéglátás-turizmus)

Magyar Külkereskedelmi Bank (pénzügy)

Címkék:

A kommentek levannak zárva.