iskolai rendezvények

Pitti Katalin

Mátyás király udvarában…

Idén is megrendezésre került a tanév utolsó olyan programja, amelyet iskolánk kifejezetten kilencedikes apródjainak szervez minden évben, a Mátyás-vetélkedő. Az idei évben különösen sok csapatot küldtek az osztályok, szám szerint hetet. Az osztályokat képviselő csapatok a hagyományos megpróbáltatásokon mérettethették meg magukat. Ilyen mókás feladatok voltak például az eszperente vers írása, a kvíz vagy a minden évben a legnagyobb sikernek örvendő színi előadás. Ez idén sem volt másképp, ami nem is csoda, mivel a produkciók ötletesek, szórakoztatóak és változatosak voltak. A téma idén is Mátyás-legendák feldolgozása volt, és szerencsére 7 érdekes történetet láthattunk 7 egészen érdekes és ötletes feldolgozásban. A feladatok nem voltak könnyűek, mindenesetre az apródok a gólyarendezvények során újra bebizonyították, hogy valóban megállják a helyüket Mátyás udvarában. Ahogy a hagyomány tartja, ajándékokat is hoztak király-uruknak. Valamely csapat üvegfestéssel, volt, akik szőtt fali dísszel, és többen is rajzzal örvendeztették meg királyukat. A tavalyi évhez hasonlóan a verseny szervezéséről és zökkenőmentes lebonyolításáról Hanákné Varró Anett gondoskodott. Idén sem maradt segítők nélkül, ugyanis négy, már tapasztalt, apród támogatta, név szerint Csepregi Mónika, Meszlényi Kira, Németh Dániel a 10. B osztályból és jómagam Kompolti János Ádám a 12. C osztályból. Azt, hogy melyik csapatnak hogyan sikerült venni az akadályokat, egy hat tagú zsűri bírálta el, név szerint: dr. Sándor László igazgató úr, Boros Tamás igazgató-helyettes úr, Lendvainé Kovács Erika, Herczeg Nándor, Török Ljudmila és Horváth Józsefné Marika néni voltak.

A próbatétel-sorozat végén csak egy csapat kerülhetett ki győztesként, amely nem más lett mint a 9. B osztály kék csapata. Minden résztvevő kapott egy emléklapot és egy tábla csokoládét, az első három helyezett csapat tagjai pedig oklevélben, csokoládéban és könyvjutalomban is részesültek.

Mindenesetre a rendezvényről mindenki, tanár, diák, szervező és résztvevő is jó hangulatban távozott, és talán mondani sem kell, hogy az apródok által biztosított süteményekből idén sem maradtak morzsák sem…

Kompolti János Ádám 12. C

A kommentek levannak zárva.