nyitolap-forgato

Tudsz programozni?

Nem gond, ha még nem. Programozni bárki tudhat! Ez azért is lehetséges, mert idővel a programnyelvek egyre egyszerűbbé, átláthatóbbá fognak válni. Nagyon hasznos ez a tudás, ugyanis fejleszti a problémamegoldó képességet, ugyanakkor a használata, gyakorlása hozzájárul a logikus gondolkodásmód kialakításához.

A tanév elején figyeltem fel arra, hogy lehetőség van kifejezetten a diákok számára kialakított módszerekkel programozást tanulni Budapesten. Érdekelni kezdett, ugyanis a mai világban szinte elengedhetetlen programozni tanulni. A Teljesen új, kreatív módszerekkel oktattak minket, 6-12 fős csoportokban. Játékokat „programoztunk”, persze alap szinten. Ott a Scratch-el dolgoztunk, ami megtalálható az interneten, nem mellesleg az MIT fejlesztette. Nem tanultam programnyelvet, csak a programozás alapjait sajátíthattam el. Apró, egyszerű játékokat készítettünk, például macska-egér, űrhajós vagy labirintusos játékot.

Mikor decemberben meghallottam, hogy web- és mobilprogramzás szakkör fog indulni az Informatikával a Tehetségesekért Alapítvány szervezésében, úgy döntöttem, hogy részt szeretnék venni ezen. Ezek a foglalkozások minden héten egyszer két és fél órán át tartanak. Nagyon kedvelem, mert sok újdonságot tanulok, amikről azelőtt nem hallottam. Például megtudtam, hogy WordPress-el professzionális kinézetű honlapot lehet fejleszteni. Arról is tudomást szereztem, hogy mi a különbség a statikus és dinamikus weblapok között. Különböző programnyelveket alkalmazunk, például HTML, HTML5, XML, Java. Androidra appokat fejlesztünk, melyeket azonnal kipróbálunk okostelefonunkon. Például érintéssel vezérelt rezgés, vagy kamera, giroszkóp használata.

Szeretnél magadnak készíteni saját weboldalt, vagy blogot az interneten? Gyakran használod a Messengert és szeretsz játékokat letölteni telefonodra? Elgondolkodtál azon, hogyan működnek vagy hogyan épülnek fel ezek az applikációk? Kíváncsi vagy, hogyan kell saját alkalmazásokat fejleszteni például Androidra? Akkor tanulj programozni! Sikeres lehetsz vele a legtöbb munkahelyen, ha a jövő tudása a kezedben van. ☺

Juhász Gergely

11.c osztályból.

Címkék:

A kommentek levannak zárva.