2007

Új apródok a Corvinban

A gólyák hete a Corvinban

A múlt héten végre megérkeztek iskolánkba a gólyák! Holott eddig is itt voltak, csak ártatlan 9-seknek öltözve. De most aztán kibontakozhattak magukból rendesen és megmutathatták, milyen fából faragták őket: minden bátorságukat összeszedve oldották meg a feladatokat, melyeket mi a 10-esek osztottunk ki nekik. Láttuk, hogy ennyitől még csak meg sem hátrálnak, hát kitaláltunk még egy próbát. Minden osztálynak fel kellett dolgoznia egy Disney – rajzfilmet, és eljátszani azt a több száz fős közönség előtt. Hát tudjátok mit, ettől sem riadtak vissza?

Szóval az egész verseny november 6-án kezdődött a vetélkedővel. Minden osztályból 4-4 csapat vett részt. Minden csapatnak külön feladatai voltak, tekintettel arra, hogy más-más osztály fogott össze ellenük, és eszelte ki a jobbnál jobb dolgokat. Én csak a 10. A
által írt nyalánkságokról tudok.

Felsorolok néhányat a legjobbakból:

  • Lépcsőszámlálás. Egy idő után elég idegesítő lehet a lépcsőket számolni, azzal a tudattal, hogy a másik csapat már egy emelettel feljebb jár.
  • Legrégebbi tabló. Nincs jobb feladat, mint az iskola összes tablóját végigrágni, melyik lehet a legrégebbi osztály a falakon.
  • Számösszeadás. Itt kiderült, kik lesznek majd az országos matematika verseny első helyezettjei iskolánkból.
  • Csoki evés késsel-villával. El se lehet képzelni egy versenyt ilyen feladat nélkül.

Végeredményben mindenki nagyon szépen teljesített, nem is tudnék senkit külön kiemelni.

Ahogy már említettem, ezek a kis feladatok semmik voltak ahhoz képest, ami csak most következett. Egyik nap kisorsoltuk az osztályok között, kinek melyik híres Disney- rajzfilmet kell előadniuk.

November 8-én eljött az idő, amire mindenki várt! Legalábbis minden 9. feletti osztály? Az volt az a nap, amikor több száz ember csak arra várt, hogy a csupa fiúkból álló csapat előadja a Kis Hableányt, vagy hogy Kasné Havas Erika tanárnő fellépjen a színpadra, mint a kisbaba Csipkerózsika. Az A osztály az immár említett Kis Hableányt, a B osztály Hófehérkét, a C osztály a Hamupipőkét és végül a D osztály a Csipkerózsikát adta elő. Minden műremek humoros keretek között futott le, hatalmas sikerrel! A Hamupipőke kapott egy remek zenei aláfestést is, köszönhetően Mándoki Ferenc tanár úrnak és lelkes zenész társainak. De a B csapat sem tűnt el az egyhangúság sűrű erdejében! Előadásukban szinte megdöbbentően szabad nyelvezetet használtak és a történet feldolgozásába is sikerült beletenni korunk sajátosságait.

A bálon a D osztály vihette el végül a dicsőséges első helyet, és mint az összesítésből kiderült, ők vihették el a tortát is, mint a gólyavetélkedők győztesei. Természetesen a sok erőfeszítésért a többiek is kaptak süteményt, de a legnagyobb díj nem is a torta volt. Minden kedves 9. osztályos tanuló ünnepélyes keretek között Mátyás királyunk apródjává ?ütődött?, függetlenül attól, ki hányadik lett a dobogón. De a szervezők is örülhettek, hisz az ő feladatuk is sikerrel járt: mindenki nagyon jól érezte magát az események során és sikerült remek hangulatot varázsolni a monoton tanulásba.

Címkék:, , ,

A kommentek levannak zárva.