könyvtári élet

A Corvin Könyvtár számos  rendezvénynek, programnak ad otthont, így erősítve iskolánk kulturális életét, mindemellett találkozási és kikapcsolódási lehetőségeket  nyújt  iskolánk és más iskolák diákjai számára.  


 

Jeney Zoltán kiállításának megnyitója

Bevallom őszintén, nem tudtam mit várjak pontosan a megnyitótól. Meglehetősen ideges is voltam, hasonló élményem nem nagyon volt eddig. Viszont egyáltalán nem sajnálom, hogy elmentem.
Gondolom, a legtöbben azt hinnék, csak azért, mert tetszettek a kiállítás tárgyai, a festmények, de nem csak ez volt az oka. Félreértés ne essék, igenis tetszettek az akvarell technikával festett képek. Mindenképpen érdekesnek és fontosnak tartom megtekinteni a főképp Balaton és Mátyásföld környékéről készült alkotásokat. Nekem külön kedvenc részletem volt az ég, amely szinte minden képen megjelent, néhol ritka eleganciával, máshol komoran.
A képek alkotója, Jeney Zoltán a Corvin tanára volt. Az akkor ide járó diákoknak – akik közül páran fel is bukkantak a megnyitón – rajzot és művészettörténetet, illetve fizikát tanított.
A beszélgetések nagy részéből az derült ki, hogy nem csak akadémiailag adta át a tudást – még azok a diákok is, akik csupán elvétve ismerték, tisztelettel beszéltek róla. Hogy a tanár úr milyen lelkesen, példaképszerű izgatottsággal tudott beszélni egy-egy anyagrészről. Hogy az iskolán kívül is több rendezvényen vett részt, főképp sportversenyeken, hiszen jómaga is szívesen sportolt. (És mint kiderült, telenként a Télapó szerepében nyitott meg egy-egy téli versenyt.)
Ha már sportok, a kerékpározás az, amit többen ajánlottak figyelmembe – hogy a tanár úr mindenhova biciklivel ment, amely szokását a lehető legtovább megtartotta. Kitartó ember volt, hiszen sérülései ellenére is folytatta azt, amit szeretett: a sportolást, a művészeteket és mindenek felett a tanítást.
Vagyis, ha másért nem is – bár még mindig fenntartom képek iránti múlhatatlan ámulatom, főleg, hogy én magam nem vagyok túlságosan tehetséges vagy türelmes a festészethez – azért megérte ott lennem a megnyitón, hogy – ha távolról is – megismerjek egy példaképet.Seilinger Fanni 9/NyC

 


„Az alkotásban végre az önkifejezésé a fő szerep.” dr. Horváth Györgyi kiállítása 2017. december

            December elején egy csütörtök délután az iskolai könyvtárban megnyílt dr. Horváth Györgyi, iskolánk pszichológusának kiállítása. Kedves kollégánk örömmel vállalta, hogy egy mindeddig számunkra ismeretlen oldalát tárja elénk, megmutassa festményeit és zománcait, melyeket eddig önmaga kedvére készített.

 


 

Japán ‘élménynap’  2016. október 27.

hagyományos játékok ( Origami, kendama, fukuwarai)

japán vendégek nyári kimonóba (jukata) öltöztetik a résztvevőket

kimonós lányok/fiúk leírják  a neved japánul

 

 

 

A 2016.04.11-én megrendezésre került szavalóversenyen  „megmérettetésen” több évfolyam és osztály is részt vett. Összesen 15 szavaló készült bemutatni a versmondásra való készségét. A helyezettek:

  1. Danis Viola 11.d
  2. Keller Réka   9.a
  3. Ézsiás Eszter 10.c