Az érzékelés, a robotok és mi

Az Európai Kódolás Hete alkalmából 2017. október 13​-án az Abacusan Stúdióban jártak a 10.a és a 11.a osztályosok.​​ Az érzékelés, a robotok és mi című ​foglalkozásona japán ​​ArTeC készlet elemeiből épült robotok segítségével betekintést nyertek a robotika izgalmas világába. Kipróbál​ták, majd Scratch-ben átprogramoz​ták az ipari, bionikai vagy okos otthon megoldások modelljeit. Ilyen robotok érkeznek hamarosan iskolánkba is! Előzetesként nézzétek meg a látogatásról készült kisfilmünket! Robotprogramozás (katt. ide) … Olvasson tovább ?

Olvasson tovább »

Szomori teljesítménytúra 2016

Teljesítők névsora: 23 km: Árpád Eszter Diviki Szabolcs Dobronyi Viola Papp Márk Szabó Attila Sziklai Petra Szöllősi Ilona Váradi Bence   56km Dolányi Márk Eichberger Richárd Udvardi Eszter Ujvári Ádám Kecskés Márton   A “belső dialógus/gondolatfolyam” stílusban íródott beszámó alább: Árpád Eszter: táj, leszakad, ég, templom, cél Papp Márk: öröm, jó hangulat, jó csapat, természet, … Olvasson tovább ?

Olvasson tovább »

Rongyokból is lehet képet festeni???

Az első KUSZ-os kirándulás (kulturális szocializáció szakkör a 9. c-ben)  Az osztályból senki sem gondolta volna, hogy rongyokból is lehet képet festeni, egészen addig, míg osztályfőnökünk egy KUSZ-os kirándulás keretében el nem vitt minket Keresztes Zsuzsa rongyképész elképesztő kiállítására. Mikor megérkeztünk, a művésznő (aki később megemlítette, hogy nem szereti, ha így hívják) nagy szeretettel fogadott … Olvasson tovább ?

Olvasson tovább »

9.C – angol nyelvű budapesti városnézés

2016. június elején, a 9.c osztály  angol nyelvű budapesti városnézésen vett részt osztályfőnökük, Papp Ágnes tanárnő szervezésében és kíséretével, valamint Juhász Mariann tanárnővel. A csapatok angol nyelven mutatták be egymásnak a főváros pesti oldalának nevezetességeit és különböző ügyességi-tájékozottsági feladatokat oldottak meg a túra során. Itt olvashatjátok az angol nyelvű beszámolót a kirándulásról és néhány verset, … Olvasson tovább ?

Olvasson tovább »

Liliomfi

Sokadik alkalommal megy osztályprogramra a 11. b osztály. Nagyon fontosnak gondolja az osztályfőnök és a tanulók maguk is, hogy az osztály  ”összekovácsolódjon”, hogy az osztályközösség minél erősebbé válásával emlékezetesebb legyen a középiskolában együtt töltött oly rövid idő! Ez alkalommal az  Örkény István Színház “Liliomfi” című előadását tekintették meg. Íme Bujáki Attila beszámolója az eseményről. 2016. … Olvasson tovább ?

Olvasson tovább »