2008

Gyöngyösi vizit

Július 5-én látogatást tettünk a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán. Meghívásukra részt vettünk a HÖK (Hallgatói Önkormányzat) által vezetett iskolalátogatáson, melyen betekintést nyerhettünk a főiskolai élet rejtelmeibe.
Kirándulásunk 9 órakor kezdődött egy hűvös, borús reggelen, de nem csüggedtünk. Gyöngyösre a főiskola által biztosított kisbusszal mentünk 16 társunkkal együtt, kísérőnk Erzsi néni volt. Útközben tájékoztatást kaptunk a főiskolai karokról, a továbbtanulási lehetőségekről. Az iskolához érkezve lenyűgözött minket az elénk táruló táj szépsége, a Mátra vidéke.
Két fő kar választható: a gazdálkodási és a mezőgazdasági. Az iskolát egy 3 milliárdos pályázat keretében teljesen felújították. Megismerhettük a korszerű technikai eszközöket, amelyek szabadon használhatóak a hallgatók számára. Megtekintettük többek között az előadótermeket, valamint a kétszintes szakkönyvtárat is.
Ezután viziteltünk a ?koliban?. A kollégiumhoz hangulatos kisvasút vezet. Szállodai színvonalon kínálnak szobákat elérhető áron a rászoruló hallgatóknak. Számos szórakozási lehetőség adott mind a kollégiumon belül és kívül is. A bejutók 2 vagy 3 ágyas szobák közül választhatnak. Sportolási lehetőség Gyöngyös egész területén ingyenesen biztosított. Lenyűgöző volt látni, hogy ilyen körülmények és környezet között is megszerezhető a főiskolai diploma.
Tanulás mellett azért bulira is jut idő bőven, melyet a HÖK és a főiskola közösen szervez.
Látogatásunk végén meghívást kaptunk a sástói nyári bob pályára, ahol felejthetetlen élményekben volt részünk. Mindent összegezve az ide bekerülők európai színvonalon sajátíthatják el a gazdasági tudományok ?csínyját-bínyját?

Köszönjük!

Címkék:, ,

A kommentek levannak zárva.