„Tűzről pattant” 2016-os alkotói pályázat

„Tűzről pattant” Ezzel a címmel hirdette meg 2016-os alkotói pályázatát az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A tűzvédelmet a középpontba állító pályázat célja, hogy a gyerekek kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas, egyben veszélyes világát. Ezt megtehetik magának a hivatásnak a bemutatásával, egy-egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával ugyanúgy, mint bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát … Olvasson tovább ?

Olvasson tovább »

Japán nyelvi Szónokverseny 2016

  A Corvin Mátyás Gimnázium  japánnyelv-tanulói évek óta részt vesznek a szónokversenyen, melyen japán nyelven előadott produkciók nevezhetnek.  A Szónokverseny célja, hogy a jelentkezők a hallgatóság előtt saját tapasztalataikat, véleményüket japán nyelven elmondhassák, ezáltal megbizonyosodhassanak tanulmányaik eredményeiről. Iskolánk bízik abban, hogy az itt szerzett tapasztalatok serkentik majd a résztvevők további nyelvtanulási vágyát.  Szeretettel várunk minél … Olvasson tovább ?

Olvasson tovább »

Szónokverseny 2016

  Január 28-án megrendezésre került iskolánkban az Eötvös József Országos Középiskolai Szónokverseny első fordulója. Sokak örömére szolgált, hogy a kapott idézettel kapcsolatban „Csak az ismeretlentől fél az ember. De aki szembeszáll vele, annak már nem ismeretlen” Antoine de Saint-Exupéry hosszasan ki lehetett fejteni a véleményüket, és meg lehetett osztani több személyes élményt/ tapasztalatot is. Iskolánkat ketten is képviselik … Olvasson tovább ?

Olvasson tovább »

“Kalandos Szurikáták” a dobogón

Egy korábbi bejegyzésből már értesülhettetek arról, hogy Gőghné Béres Katalin és osztálya a „Kalandos Szurikáták” a Stiefel Tudományos Kaland pályázaton a Légroppantó és az Űrolimpikon fizika kísérleteikkel a zsűri- és a közönségszavazatok alapján a III. helyezést ért el. Most Szászi Gitti 11. b osztályos tanuló beszámolóját olvashatjátok a díjátadóról. Jó szórakozást! Kalandos szurikáták a dobogón  Tavaly indultunk az … Olvasson tovább ?

Olvasson tovább »

Szónokverseny regionális forduló

2015.04.25-én Bernáth Roland 12.c-s tanulóval részt vettünk az Eötvös József középiskolai szónokverseny regionális döntőjén. A délelőtt az előkészületekről és a versenyről szólt. A nagy izgalmak után szendvicsekkel és süteménnyel várták a versenyzőket. Délután a Nemzeti Múzeumba látogattunk, amit egy játékos vetélkedő követett. Ezután jött a várva-várt eredményhirdetés. Emlékekben és sikerekben gazdag napot zártunk le. Köszönjük … Olvasson tovább ?

Olvasson tovább »