2007

Nyíregyházi sóstó

Az idén három napra a Nyírségbe utaztunk. Nyíregyháza-Sóstó egy kellemes kis hotelében szálltunk meg, melynek különlegessége, hogy országunk legszebb vadasparkjában van, így a kertben közvetlenül az ablak alatt már kenguruk rohangáltak. Az éjszaka csendjét az éjjeli vadak hangos rikoltozása törte meg. Akár a dzsungelben.

boltsuli1Pénteken a hosszú utazás után megnéztük a helyi falumúzeumot, amely a tájak és ízek rendezvényéről is híres. Ilyenkor nagy az eszem-iszom a múzeum hatalmas kertjében. Érdekes volt az egykori iskolapadokba beülni és a régmúlt diákjainak füzeteit, könyveit, egyéb iskolaszereit megismerni.

A szombat délelőttöt a hatalmas állatparkban töltöttük. A Föld minden égtájáról különböző érdekes állatokkal találkoztunk. Üdvözöltük a szeptemberben született afrikai elefántbébit is. A fókashow sok érdeklődőt vonzott a lelátóra, a pingvinek a vízben produkálták magukat, a barnamedve bocs a medencéjében kedvenc fatuskójával játszva szórakoztatta a közönséget.Szombat délután bementünk Nyíregyházára sétálni.
Megnéztük a belváros nevezetességeit.

Este tanáraink az állatpark lakóival kapcsolatos kérdésekből vetélkedőt rendeztek nekünk. Minden csokijukat elnyertük. Ezután osztályfőnökünk felvágta a 11.a születésnapi tortáját, amin 3 szál gyertya volt jelezvén, hogy milyen régen koptatjuk az iskolánk padjait.

Bármerre jártunk, játszótér akadt bőven. Természetesen nem hagytuk érintetlenül egyiket sem.Vasárnap délelőtt még sétálgattunk az állatparkban, hiszen a méretei és a hatalmas állatállomány miatt nem tudtunk eleget időzni a kedvesebb állatoknál, majd kora délután indultunk vissza Budapestre.
Remekül éreztük magunkat. Köszönjük tanárainknak a szervezést és hogy velünk töltötték a hétvégét.
11.a osztály

Címkék:, , ,

A kommentek levannak zárva.