nyitolap-forgato

TechCsajok

A Budapesti Elektromos Művek Sportcsarnokának lelátóján 2018. május 15-én délelőtt csak női szurkolókat lehetett látni. A hatalmas nézőteret zsúfolásig megtöltötték az ország különböző részeiből idesereglett lányok és kísérőik. Köztük voltunk mi tizennyolcan is a Corvinból. 

Ez a fantasztikus rendezvény, a TechCsajok program-sorozat egy lányok számára szervezett országos turnéja volt, ahol Szujó Zoltán, a jeles sportriporter és műsorvezető közreműködésével neves külföldi cégek sikeres női munkatársai arra biztatták a középiskolás lányokat, hogy minél többen menjenek technikai, tudományos, vagy informatikai pályára, hiszen ezek már a 21. századi TechPályák. 
A köszöntők és a pódiumbeszélgetés után következett a TechKaland, vagyis egy különleges, interaktív kalandozás a technika világában a régió vállalatainak jóvoltából. Körbejárhattuk a kiállító cégek standjait, ahol nem csak elmagyarázták a kiállított dolgok működését, hanem ki is próbálhattuk azokat. Lehetett robotokat mozgatni, szimulációs autót vezetni, energiát generálni biciklizéssel, ami segítségével egy egyetemista lány megsütötte a palacsintát, amit meg is ehettünk. Természetes alapanyagokból sminket, fürdő bombát is készíthettünk. Minden standon kaphattunk egy-egy ajándékot is, pl. fülhallgatót, selfi botot, saját készítésű smink termékeket, tollat, napszemüveget, kulacsot.

A színpad előtti fergeteges közös táncolást, a TechTombola zárta, ahol menő ajándékokat nyerhettek azok a TechCsajok, akik kitöltötték a TechTotót. Értékes ajándékok találtak gazdára, köztük a fődíj, egy elektromos kerékpár is. Sajnos ezt nem mi nyertük meg, de azért mindenki elégedetten távozott az élménydús programok után, megköszönve Lia néninek az izgalmas és tartalmas napot. 


Marosi Eszter 10.d és Juhász Vanda 9.b 

Címkék:

A kommentek levannak zárva.